1982′de Erzincan’da Dogan Ozan, ilkogretim ve Universite Egitimini Hollanda’da Tamamladi. Universite’de Ekonomi Bolumunu Bitiren Ozan, Ayni Zamanda da 5 Yabanci Dil Biliyor. 4 Yasinda Futbol Okuluna Gitmeye Baslayan Ozan, 14 Yasindan İtibaren Profesyonel Olarak Futbol Oynamaya Basladi.
Hollanda’nin Unlu Futbol Kulupleri NAC Breda ve De Graafschap’da Forma Giydi. Gosterdigi Basarili Performansi İle Turkiye’nin Koklu Futbol Kuluplerinden Genclerbirligi’ne Transfer Oldu. Genclerbirligi Futbol Kulubunde’nde Futbol Oynadigi Donemde Hollanda’ya Donen Ozan Trafik Kazasi Gecirerek Yesil Sahalara Veda Etmek Zorunda Kalmistir.
Futbol Oynadigi Donemlerde Muzikle de İlgilenen Ozan, KANAL D’nin Avrupa’da Duzenlemis Oldugu ”BENIM STARIM” Yarismasina Katilmis, Zorlu 13 Hafta Suresince Gosterdigi Basarili Performansla Gurbetcilerimizin Yani Sira, Yabancilarinda Dikkatini Cekerek Ciddi Sekilde Alinan SMS’ler Sonucunda 1.Olmustur.
Avrupa’nin ilk Turk Popstar’i Olmanin Hakli Gururunu Yasayan Ozan ”Artik Sarkilarimi Anavatanim’da Soyleyecegim” Diyerek, (TUROS MUZİK) KomforTours Yonetim Kurulu Baskani Sayin. Osman Celik’in Yapimciligi Adi Altinda İlk Albumu ”Sekerim Benim”le Muzik Piyasasina İlk Adimini Atmistir.
İlk Klibini Albumle Ayni Adi Tasiyan ”Sekerim Benim” Sarkisina Ceken Ozan, Avrupa’da İsmini Duyurmustur.
Ozan ”Sekerim Benim” Sarkisinda Unlu İspanyol Sanatci Natalie İle Duet Yapmis, Klipde İse Beraber Yer Almislardir.
Daha Sonra ”Zalimsin ve Arkadas” Sarkilarina Klip Ceken Ozan Turkiye’de Muzik Severlerin Dikkatini Cekmis ve Kalbinde Taht Kurmustur.
OZAN-ŞEKERİM BENİM
1)Zalimsin
2)Sensiz Olmuyor
3)Şekerim Benim
4)Arkadaş
5)Dünyam Kurtulsun
6)O Olmuyorsa
7)Boşu Boşuna
8)Yok Demezdim
9)Habibi
10)Altın Kafes
11)Şekerim Benim(RemiX)